Вітаю переможницю!

20 березня на базі БНВО “Перша Білоцерківська гімназія – школа І ступеня” пройшли IV міські краєзнавчі читання імені П. Лебединцева. Учениця 10 класу, Загородня Анна, представила в першій секції “Літописний Юр’єв, Біла Церква й Середнє Поросся на тлі історичних подій” науково-дослідницьку роботу на тему “Історія Залізничного селища: минуле і сучасне” та була нагороджена Грамотою за ІІІ місце.

Робота над вивченням історії мікрорайону Залізничне селище учнями нашої школи була розпочата ще в 2004 році під керівництвом вчителя історії Гейко Д.П. Свої напрацювання в МАН представляли Богінський Валентин в 2005 р. та Ярославкіна Катерина в 2008 році.

На своїх уроках вчителі історії використовували зібраний пошуковцями матеріал, пояснювали походження назв вулиць, проте вони розуміли, що багато з назв застаріли і їх слід назавжди залишити в минулому. Отож коли в травні 2016 р Верховна Рада ухвалила три постанови про перейменування комуністичних назв населених пунктів у рамках декомунізації, ми отримали нові назви вулиць.

Що це за назви і чому саме вони з цікавістю взялася досліджувати учениця 10 класу, Загородня Анна. Вона продовжила справу Богінського В. і Ярославкіної К. та долучилася до краєзнавчо-пошукової роботи, для того щоб донести попередньо зібрану та доповнену сьогоденням інформацію до ширшого кола людей, поціновувачів історії свого краю, небайдужих до свого минулого.

Отож, вітаємо нашу Анну з перемогою і бажаємо їй нових перемог та злетів!